Як правильно палити ароматичні свічки, щоб горіли ясно та довго, 5 порад пахучої гедоністки

В нашій буденності культура паління свічок зʼявилось відносно недавно, думаю вагомою причиною стало регулярне відключення електроенергії, але таким чином тисячі українців зрозуміли, що паління свічок це не лише освітлення простору, а й естетична насолода. Щоб зробити холодні вечори не лише світлими, а й атмосферними, багато людей обирають ароматизовані свічки. 

За 10 хвилин можна відправитись на сицилійське узбережжя, вдихаючи запах лимонів, ніжного іланг-ілангу та гірких апельсинів, або зануритись у медитативний стан через аромати санталу, дерев пало санто, тощо. Парфумовані свічки стали не лише елементом декору в домівках, а і джерелом приємного аромату. 

Я хочу розказати декілька правил і порад, щодо паління свічок із соєвого воску, щоб насолоджуватися ними максимально та безпечно.

Правильне обрізання гнота

Перед тим як запалити свою свічку з соєвим воском, важливо правильно обрізати бавовняний або деревний гніт. Він повинен бути обрізаний до довжини приблизно 5 мм. Свічка буде горіти рівномірно та чисто, не буде диміти та коптити. Забрати зайвий гніт можна манікюрними ножицями, гільйотинкою (має гострі леза і дуже зручно в глибоких стаканах забирати зайвий гніт) або просто руками. 

Якщо не обрізати бавовняний гніт, то свічка горітиме дуже інтенсивно, а деревʼяний гніт  навпаки може загаснути самостійно або горіти дуже слабо. Щобільше, якщо не підрізати гніт, він буде сипатись у віск і забруднювати його. З часом віск стає сірим та брудним. Це основна причина, чому я відмовилась від деревʼяних гнотів у великих скляних свічках. 

Перше запалювання свічки 

Перший етап є дуже важливим, тому що соєвий віск має…памʼять. Запалюючи свічку вперше, переконайтесь, що у вас є хоча б 30-40 хвилин, щоб вона могла повністю розтопитися до країв контейнера.

Запалюючи свічку на цей тривалий час, ви запобігаєте "тунелюванню" і забезпечуєте рівномірне горіння свічки в майбутньому. Знаю, що це не зовсім зручно, просто якщо хочете, щоб свічка прослужила довго, горіла рівномірно, дочекайтесь утворення «басейну» на поверхні, тобто повного розплавлення воску на поверхні свічки. 

Image

Якщо не вдається розплавити віск повністю і тунель все-таки утворюється, можливо у свічці не правильно підібраний гніт, тобто він замаленький для площі свічки, в такому випадку, на жаль Ви нічого не зробите. 

Не паліть свічку довше 4 годин

Ще одне важливе правило паління свічок з соєвим воском - не залишайте їх горіти довше 4 годин. Перевищення цього часу може призвести до надмірного диму та повного випаровування ароматичних олійок. Дотримуйтесь цього правила, щоб забезпечити безпеку під час використання свічок і максимізувати їх термін горіння. Дуже важливо не палити свічку, коли її залишилось зовсім мало (0,5 см) на дні.

Поради щодо паління свічок з соєвим воском

Окрім основних правил паління свічок з соєвим воском, існують деякі поради, які допоможуть вам насолоджуватися їхнім горінням ще більше. Ось кілька з них:

Використовуйте свічку у перші 1-2 роки

Щоб забезпечити максимальний запах і ефективність горіння, використовуйте свічку з соєвим воском протягом перших 1-2 років після придбання. З часом запах може послабшати, а якість воску може змінитися. Термін придатності соєвого воску до того як із нього зроблять свічку приблизно 18 місяців. 

Підтримуйте чистоту воску

Після паління свічки завжди підтримуйте чистоту воску, видаляючи непотрібні частинки горілого ґноту, cірничків та пилу. Це допоможе зберегти якість воску і тривалий запах.

Зберігайте свічки належним чином

Щоб свічки з соєвим воском служили вам якомога довше, зберігайте їх належним чином. Уникайте нагрівання, вологості та прямого сонячного проміння. Зберігайте свічки в вертикальному положенні з покриттям кришкою, щоб запобігти забрудненню і зберегти їх аромат. Якщо у свічки немає кришки, можна її зберігати у коробці або у закритій шафі.

Сподіваюсь було корисно, не забувайте оцінювати статтю (внизу є зірочки) і обирайте найкраще для себе.

Коментарі
Ілона
9:52 2-2-2024
Скажіть будь ласка куди Вам скинути квитанцію за оплату свічки?
0
Відповісти
Чи бажаєте Ви отримувати сповіщення електронною поштою, коли з'являтимуться нові коментарі до цієї статті?
Прокоментувати