Про Шанель номер 5 (Chanel N5) і чому Коко Шанель заплатила за них найбільше.

Йшла Друга Світова війна, Франція горіла у вогні, а її жителі помирали від голоду. В цей час Коко пила шампанське із...нацистом міністерства пропаганди Третього рейху.

Я хочу поговорити про парфум, за який ніхто у світі не заплатив стільки, скільки заплатила Коко Шанель - Chanel N5.

На кожен життєвий удар, Габріель відповідала наполегливою працею. Все життя вона приховувала інформацію про своє дитинство та трималась успішних чоловіків, тікаючи від бідності.

CTA background image

Шанель номер 5 вважається найбільш успішним та впізнаваним парфумом у світі.

Форма флакона Chanel N5, схожа на графін для віскі, який обожнював Артур Кейпел (Бой), трагічна любов (моє особисте припущення) всього життя Шанель. Він не лише надихав Габріель, а і допомагав втілювати у життя ідеї. Після смерті Боя, Габріель зізналась, що більше не змогла бути щасливою.

Chanel N5 створив француз Ернест Бо. Коко терпіти не могла квіти (ви можете прочитати про цю нелюбов у книзі «Коко Шанель» Анрі Гідель). Вона хоче щось особливе, не схоже на інше. Ернест Бо вдало експериментує з альдегідами та пробний 5-й варіант стає «вдалим».

Щоб про  Chanel N5 дізнались всі й одразу, Габріель звертається до братів Вертхамерів і підписує...найпровальніший контракт за все своє життя. Зі 100%, вона отримує лише 10% прибутку.

 

Image

Коли почалась Друга Світова, Вертхамери їдуть із Франції та відкривають своє виробництво в США. У Габріель так і не вийшло помститися за провальний контракт.

В 1944 році за Францію вступає Британія. Окупаційні війська звільняють Париж. Попалась і Шанель, люди все памʼятають. Опинившись у вʼязниці, Коко залишається Коко. Звільнитись їй допомагає В. Черчилль, з умовою негайно залишити Францію.

У вигнанні, Шанель проживає  9 років у Швейцарії. Вона не знала потреби у грошах, зате суттєво переоцінила життя. Хто будує карʼєру на війні, миттєво втрачає все із приходом миру.

Повернувшись додому, у Францію, Шанель в 71 рік продовжує...сумлінно працювати. З часом, вона випускає легендарний одяг. Я не знаю Габріель Шанель, але смію припустити, що піддавшись поклику душі, а не тікаючи від бідності, Габріель Шанель по-справжньому стала багатою жінкою.

Коментарі
Коментарів ще немає, будьте першими!
Чи бажаєте Ви отримувати сповіщення електронною поштою, коли з'являтимуться нові коментарі до цієї статті?
Прокоментувати

Популярні статі в блозі

Популярні парфуми на розпив в Інтернет магазині Ki Fragrance