Цитрусові парфуми, як найкращий антистрес та топ цитрусових ароматів на всі пори року.

В цій статті поговоримо про цитрусові парфуми та чому люди їх обожнюють, розберемо аромавплив цитрусових запахів на людину, чи можуть вони дійсно нам покращити настрій? Запропоную декілька цитрусових парфумів на холодну і теплу пору року.

Що ми відносимо до цитрусових парфумів та цитрусових парфумерних акордів

Перше, що спадає на думку про цитрусові парфуми, це аромат шкірки апельсина, мандарину, лимону, грейпфруту. До "сімʼї" цитрусів ми також відносимо бергамот, юзу, траву лемонграс, петігренову олію (цитрусові листя, молоді гілки цитрусових дерев), неролі (травʼянисто цитрусове звучання аромату з сирими грибами), лимонне дерево, флердоранж (отримують із квітів гіркого апельсина, він має східно-копчений аромат, на відміну від неролі). Цитруси це перше, що ми відчуваємо в піраміді аромату, вони дають нам відчуття жовтих, оранжевих, зелених кольорів. Вони дуже "летючі", тому часто цитрусові парфуми не є стійкими. Нагадую, що стійкість не ознака якості парфуму.

На відео можете побачити як виглядають цитрусові дерева (Orange Flower Tunisia) і який шлях проходить цитрусова квітка, щоб потрапити у флакон із парфумами.

Як аромат цитрусів впливає на нас

Проведіть експеримент та дайте дитині понюхати шкірку апельсина. Надзвичайно велика імовірність отримати у відповідь щиру посмішку. Цитрусові аромати це про радість, енергійність, бадьорість, яскравість. Спробуйте на початку дня замість горнятка кави прийняти душ з бергамотним гелем для душу, бадьорить точне не гірше кави.

Хоча у кожного з нас є своя власна "ольфакторна карта" (бібліотека ароматів в нашому мозку), свіжі цитрусові парфуми подобаються практично всім. Нагадаю, що я людина яка відверто негативно крутить головою, коли чую, що аромати це ендорфіни, афродизіаки.

CTA background image

"Ефірні олії цитрусових показали стимулювальний та позитивний ефект на настрій, тому ароматерапевти використовують їх для підвищення настрою, оскільки деякі компоненти цих олій відомі своєю здатністю знижувати стрес, впливаючи на ті частини мозку, відповідальні за ці реакції", - пояснює парфумер Рут Мастенброек (Oxford Ruth Mastenbroek)

Цитрусові аромати впливають не тільки на розум, але й на тіло. "Лайм, лимон та грейпфрут відомі своїми антисептичними властивостями, вони можуть допомогти при інфекціях та застуді, тоді як пом'якшені цитрусові олії, такі як мандарин та апельсин, відомі своєю освіжаючою дією та можуть допомогти з напругою, головними болями та втомою", - каже експерт з ароматів Джулі Марлоу.

Я рекомендую цитруси, як швидкий спосіб підняти собі настрій, вони можуть бути зеленими з хвоєю, яскравими солодкими, квітковими (неролі), зі східними нотами, головне, щоб саме Вам приносили радість.

Один із моїх улюблених парфумів Kologne By Kilian Shield of Protection, пахне дорослими мандаринками у хвойному лісі.

Цитрусові парфуми на холодну пору року

Щоб радіти зимою, коли свята минули, а на вулиці мінлива погода і сірість, пропоную перелік цитрусових парфумів для холодної, сирої погоди.

Bergamotto Laboratorio Olfattivo - аромат, що переміщує в Італію, тепло та безтурботність. Коли минули різдвяні свята, а дебільний сусід збоку закидає ракетами, хочеться щось таке, щоб і не душило, але підтримувало. Без солодкості, інфантильності та надоїдливості. Пахне гіркуватим зеленим бергамотом з кардамоном.

You Or Someone Like You Etat Libre d'Orange - прекрасний нішевий бренд, і аромат "мохіто" (насправді японської мʼяти шисо) в сніжну зиму. Багато людей обирають в якості літнього "свіжаку", але мені влітку його забагато, обожнюю в сіру, холодну, темну зиму.

Для більш сміливих, пропоную Lime Basil & Mandarin Jo Malone, аромат 1999 року, парфумерки Jo Malone. Пахне цитрусами, чебрецем з гіркуватим пачулі та пучком базиліку на старенькому деревʼяному столі.

Never Spring Bjork and Berries - чисте і свіже повітря шведського лісу, цикламени під ногами й величезний кошик з солодкими, соковитими цитрусами та ожиною. Ода радості для любителів свіжих, солодких ароматів, без єдиного натяку на простоту чи парфумерний компот. 

  • Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

Цитрусові парфуми на теплу пору року

Orange Sanguine Atelier Cologne - обожнюю їх цитрусову реалістичну лінійку, життєрадісний апельсин, який наврядчи почуєте у когось ще. Якщо нюхати парфум, то пахне наче в жасминовому саду розчвякали в руках соковитий оранжевий апельсин. Він теплий, амбровий, солодкий і неймовірний для теплої пори року.

Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic - памʼятаєте як пахнуть зимою мандарини "клементин"? Хто забув, уявіть що мандарини та апельсини змішали й зверху присипали цукром, приблизно так пахнуть клементин мандарини. Рекомендую для літа, тому аромат має освіжаючий базилік і мʼякі травʼяні ноти. Вся лінійка Aqua Allegoria ідеальні для літа, ненавʼязливі та зрозумілі.

Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Bergamotto Di Calabria - Італія у флаконі. Ніхто не хоче в липні їхати в Італію, бо там дуже спекотно, парфум про рятування від спеки. Колючий, свіжий, зелений бергамот, для тих хто не хоче пахнути влітку солодкими нотами.

Under The Lemon Trees, Replica by Maison Margiela - аромати бренду Replica завжди прив'язують парфуми до образів або вражень людини. Парфум про прогулянку в сонячний день по сицилійському саду, де на деревах ростуть лимони. Щоб було не так спекотно, можна пити прохолодний зелений чай. Приблизно так і пахне парфум, лимонами, чаєм, сонцем і теплими деревами.

  • Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

Дякую, що дочитали до кінця, не забувати оцінювати статтю зірочками та діліться Вашими улюбленими цитрусовими парфумами в коментарях.

Ваша пахучка, KI_Fragrance.

Коментарі
Коментарів ще немає, будьте першими!
Чи бажаєте Ви отримувати сповіщення електронною поштою, коли з'являтимуться нові коментарі до цієї статті?
Прокоментувати

Популярні статі в блозі

Популярні парфуми на розпив в Інтернет магазині Ki Fragrance