Привіт, сьогодні будемо говорити про смородину в світі парфумів, запропоную декілька парфумів зі смородиною, зʼясуємо чому європейцям смородина пахне, а американцям віддає котячим нюансом, та поділюсь звідки взялась моя любов до чорної смородини.

Про мою любов до чорної смородини.

Мені 6 років, посеред ночі йду на кухню за ароматним варенням з чорної смородини, намазую варення на білий хліб, закриваю очі й відправляюсь в гастрономічний рай. Мої батьки ніколи не розуміли такої пристрасті до варення, особливо вночі 6-річної дитини.

Коли стала дорослою, полюбила свіжу чорну смородину з її кисло-солодкими, фруктовими, зеленими травʼянистими та цитрусовими відтінками.

Про смородину в нашій культурі

В європейській культурі смородина зʼявилась декілька століть тому, відповідно не дивно, чому ми обожнюємо аромат ягід. Якщо говорити про Америку, то вони були країною, із забороною на вирощування кущів чорної смородини. Справа в тому, що кущі чорної смородини переносять грибок Cronartium ribicola, а він руйнує благородні та цінні хвойні дерева.

Якщо дати понюхати французу смородину, велика ймовірність, отримати щирий захват від аромату, якщо те саме запропонувати жителю Америки, є велика ймовірність отримати порцію коментарів, які описують котячий туалет.

CTA background image

Про смородину в світі парфумів

В парфумерії пахучі речовини вилучають із бруньок чорної смородини Франції, Австралії та Польші. Сто кілограмів смородинових бруньок це приблизно 4 кілограми абсолюта зеленої, вʼязкої рідини. Як правило ароматичні молекули вилучаються, СО2 способом, це коли "витягуються" пахучі речовини при низьких температурах, і "ніжні" пахучі речовини зберігаються та не руйнуються, дякую моя вчительна Н. Дишлюк за знання. Вище не дарма згадала про американців і їх скарги на котячі туалети. Причина котячого аспекту blackcurrant mercaptan, не будемо вдаватися в аромахімію, але треба визнати цей факт, що нюанс кота в смородині є. Абсолют бруньок смородини пахне відверто котячою саниною, яку ніколи і ні за що на світі не відмити. Смородина = "смердить". Cassis Base 345 B - синтетична база чорної смородини.

Парфуми зі смородиною

Я рекомендую носити смородину завжди. Нам генетично зрозумілий цей аромат, тому і не дивно, чому прихильність наших ароматних смаків із легкістю завоювали:

Meliora Parfums de Marly, надзвичайно красиві ноти чорної та червоної смородини з трояндами, кожен раз дивуюсь, як дівчата реагують на парфум на моїх парфумерних зустрічах, це завжди вибух емоцій і прохання розказати про аромат.

Image

Frederic Malle Portrait of a lady, не лише темні пачулі, а і ненавʼязливі жіночні відтінки чорної, соромʼязливої, смородини. 

Image

Diptyque L'Ombre Dans L’Eau, велика рідкість та дуже реалістична смородина у флаконі, це просто якісь джунглі зі смородиною

Image

La Vie Est Belle Lancôme, аромат на всі випадки життя, чорна смородина із грушами, цукерками та пудровими ірисами.

Image

Сreed Аventus, пахне не лише ананас, з чорним перцем, жасмином та дубовим лісом, але і смородина, аромат який обирають мільйони чоловіків

Image

Amouage Sunshine - смородина із даваною (полинь, що росте десь в Індії) у шаленому букеті білих квітів та османтусів, загорнутих в паперовий пакет

Image

Blackberry & Bay Jo Malone London - маю дуже веселу історію про цей парфум, колись їхали в машині разом із подругою, я нанесла на себе Blackberry & Bay Jo Malone London, і пахла наче пройшлась по лавровим та смородиновим кущам, а вона нанесла Meliora Parfums de Marly, так от через 10 хвилин сумісного перебування у маленькому просторі, було враження що ми обидві робітниці смородинових плантацій, тільки я більше пропахла листям, а подруга ягідками. 

Image

p.s. всі мої парфумерні смородинові рекомендації без котячих нюансів, мяу. 

А Ви любите аромат смородини? З радістю почитаю про Ваші улюблені аромати зі смородиною в коментарях та не забувайте оцінювати статтю!

Коментарі
Коментарів ще немає, будьте першими!
Чи бажаєте Ви отримувати сповіщення електронною поштою, коли з'являтимуться нові коментарі до цієї статті?
Прокоментувати

Популярні статі в блозі

Популярні парфуми на розпив в Інтернет магазині Ki Fragrance