Почати статтю хочу не із фактів, досліджень про аромати, а просто з поради. Коли був поганий день, втомились, і хочете перейти зі стану торнадо в спокій, найпростіше, найлегше, що можна зробити, це прийти додому, і запалити вогник у ароматичній свічці. Спалити втому, помедитувати, витратити на це 30-40 хвилин свого часу і продовжувати жити це життя. Бувають часи, коли аромати заважають, це також нормально. Можна вибрати свічку без аромату і просто запалити, але якщо повірити в магію нашого мозку, то за допомогою ароматів можна і відпочити, і підхопити хвилю енергії, і навіть вгамувати стрес. 

Коли обираєте для себе ароматичну свічку, варто звертати увагу на її склад і ціну. Гарна свічка із якісними ароматичними віддушками, ефірними олійками та нормальним воском не може коштувати дешево. Як правило, неякісні свічки  пахнуть занадто інтенсивно, просто та лінійно, а з часом починають дратувати. 

Тепер переходимо до магії ароматів та розкриємо питання: як ароматичні свічки впливають на нас? 

По-перше, настрій. Коли хочеться швиденько прокинутись, налаштуватись на енергійний день, робити багато справ і не втомлюватись, обирайте «енергійні» аромати, наприклад: бергамот, лимон, лемонграс, мандарин, прохолодні спеції, мʼята.  

Sicilian Orange & Passion Fruit - настрій безтурботности, енергійності та радості, коли хочеться налаштуватись жити це життя, завжди обираю сицилійський апельсин з маракуєю в обіймах ніжного та екзотичного іланг-ілангу. 

Якщо хочеться спокою, тиші, або є бажання «заземлитися», обирайте деревні, стриманні та врівноважені аромати. Пачулі (відчуття мокрої землі), Пало Санто, димний ветивер (коріння трави, що виросло в Азії або на Гаїті), дубовий мох, все це «заземлює» і дає відчуття спокою. 

З моєї колекції можу запропонувати шовк і уд, абсолютно інтровертний, врівноважений, стриманий аромат або свічку з ароматом Пало Санто із Південної Америки

Нагадування про ніжність, кокетство, це завжди ванільні, квіткові, легкі аромати. Вогник під час горіння свічок із такими ароматами буде тихенько розповсюджувати у кімнаті дівочий настрій, наприклад свічка ваніль та білі квіти або ваніль з кашеміром

З настроєм визначились, тепер про цікаві наукові факти про аромавплив, над якими працюють вчені та лікарі. 

Ендорфіни та аромати

1. Доктор Річард Доті, провідний експерт у галузі ольфакторної науки. Саме він встановив, що певні аромати, такі як лаванда, жасмин, ваніль збільшують рівень ендорфінів в організмі та можуть викликати почуття щастя, ейфорії та розслаблення. 

2. Дослідження доктора Майкла Сталлінгса показало, що аромат ванілі збільшує рівень ендорфінів в середньому на 27%. Тепер розумію, чому так багато людей просто обожнює аромат ванілі, і я сама в тому списку людей. 

3. Дослідження доктора Алана Хірша показало, що аромат м'яти збільшує рівень ендорфінів в середньому на 31%. 

Пишу із посиланням на конкретних лікарів, науковців, щоб донести з наукової точки зору, простою мовою, що аромати можуть справляти реальні фізіологічні зміни в організмі та відігравати важливу роль у підтримці емоційного та фізичного самопочуття. Якщо в нашому організмі запускаються процеси виділення ендорфінів і просто аромати можуть викликати почуття щастя, ейфорії та розслаблення, то чому це не використовувати, щоб знизити, наприклад,  рівень стресу та тривоги.

Паліть із задоволенням свічки, нехай вони завжди тішать та радують вас, особливо не у найсвітліші часи українського сьогодення.

Коментарі
Коментарів ще немає, будьте першими!
Чи бажаєте Ви отримувати сповіщення електронною поштою, коли з'являтимуться нові коментарі до цієї статті?
Прокоментувати